Politika privatnosti

Datum stupanja na snagu: 24. svibnja 2018.

Ova Politika privatnosti odnosi se na osobne podatke koje prikuplja ili koristi Business Insider Networking Asociation za razvoj business cluba (u daljnjem tekstu tvrtka Viva Estetica j.d.o.o.), a primjenjuje se na sve osobne podatke korisnika/članova/poslovnih partnera koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet izravno ili neizravno utvrđen ili se može utvrditi, a obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima kao npr. prikupljanje, pohrana, uvid, upotreba i prijenos osobnih podataka.

Podaci koje prikupljamo su sljedeći:

  • e-mail adresa,
  • ime i prezime,
  • broj telefona/mobitela,
  • naziv tvrtke,
  • adresatvrtke
  • ostale podatke koje na bilo koji način razmjenite s nama.

Osobne podatke možete podijeliti s tvrtkom Viva Estetica na nekoliko načina koji uključuju, ali ne ograničavaju se na:

  • prijavu/registraciju za članstvo, seminare, edukacije, treninge, evente, izlete/putovanja;
  • komunikaciju s tvrtkom Viva estetica – to može biti povezano s našim proizvodom ili

uslugom, a može obuhvaćati sadržaj upita ili zahtjeva koje ste nam uputili;

  • komunikaciju s nekim od predstavnika ili suradnika tvrtke Viva Estetica e-poštom,

telefonom ili pisanim putem;

  • sudjelovanje u aktivnostima na društvenim mrežama koje se tiču promocije tvrtke

Viva Estetica (npr. odabirom opcija “sviđa mi se” ili “dijeli”);

  • predbilježbu na obavijesti o novostima tvrtke Viva Estetica;
  • dobrovoljno ili po nalogu vaše tvrtke sudjelovanje u anketama;
  • društvenu prijavu (npr. koristeći podatke za prijavu na Facebook, Instagram ili LinkedIn za

izradu računa ili prijavu);

  • prilikom uporabe povezanih proizvoda/usluga i/ili aplikacija tvrtke Viva Estetica

možda će se zatražiti da odaberete želite li podijeliti podatke s tvrtkom Viva Estetica (npr. podatke o uporabi ili lokaciji);

  • kolačiće (cookies) postavljene na vaše računalo ili mobilni uređaj prilikom

posjete web stranicama tvrtke Viva Estetica;

  • tvrtka Viva Estetica može na internetu tražiti relevantan i javno dostupan sadržaj te

ga koristiti za poboljšanje svojih proizvoda ili usluga, rješavanje korisničkih problema i pružanje ciljanih marketinških sadržaja.

Razlog zbog kojeg prikupljamo e-mail adrese je slanje obavijesti o aktualnoj ponudi naših konzultantskih usluga, novosti, seminara, treninga, poslovnih evenata i sličnih događanja. Ostale navedene podatke prikupljamo vašom registracijom tj. prijavom na neke od naših prethodno navedenih događanja.

Obavijesti o aktualnoj ponudi i novostima slat ćemo vam samo ako ste se predbilježili za njih. Ako ih ne želite primati, u svakoj primljenoj obavijesti (newsletteru) možete odabrati opciju kojom se izuzimate s liste primatelja naših obavijesti.

Kada s tvrtkom Viva Estetica komunicirate u svojstvu poslovnog korisnika, dobavljača ili poslovnog partnera tražit ćemo da s nama podijelite svoje osobne podatke u svrhu:

  • prijave/registracije kupnje proizvoda ili usluga tvrtke Viva Estetica;
  • pružanja usluga tvrtke Viva Estetica;
  • komunikacije s tvrtkom Viva Estetica;
  • upravljanja odnosima s korisnicima;
  • osiguravanja potrebnih informacija;
  • odgovaranja na pitanja ili rješavanja zahtjeva vezanih za predmet poslovanja;
  • pristupa objektima ili sustavima tvrtke Viva Estetica;
  • sudjelovanja na konzultacijama, seminarima, treninzima, eventima, događajima ili promocijama,
  • dobrovoljnog ili po nalogu vaše tvrtke sudjelovanja u testiranju ili anketama.

Informacije koje ste s nama podijelili posjećivanjem naših web stranica www.bina.hr ili srodnih komunikacijskih kanala uključujući između ostalih i stranice društvenih mreža (zajedničkim nazivom web stranice tvrtke Viva Estetica), a koje ne sadrže osobne podatke, ali sadrže IP adrese koje su automatski zabilježene u zapisima pristupa, omogućavaju nam putem prikupljenih kolačića (cookies) objavu prilagođenih poruka, posebnih ponuda i reklamnih sadržaja u skladu s vašim interesima. Ovisno o odabiru postavki na raznim društvenim mrežama i na web-stranicama određeni osobni podaci o vašim aktivnostima na mreži i profilima na društvenim mrežama također se mogu podijeliti s tvrtkom Viva Estetica:

  • vaša IP adresa,
  • vaš ID kolačića,
  • vaš internetski preglednik,
  • vašu lokacija,
  • web-mjesta koje posjetite na web stranicama tvrtke Viva Estetica,
  • promotivne poruke koje ste pogledali.

 

Vaše osobne podatke možemo u pojedinim slučajevima, isključivo iz poslovnog razloga, podijeliti s našim poslovnim partnerima i dobavljačima usluga te ostalim trećim stranama, sukladno važećim zakonskim odredbama. Na primjer, tvrtka Viva Estetica može vam ponuditi proizvod ili uslugu u sklopu zajedničke promotivne akcije s drugom tvrtkom (poslovni partner). Tvrtka Viva Estetica vaše bi podatke mogla ustupiti i drugim tvrtkama kao što su dobavljači IT usluga i komunikacije, partneri za upravljanje podacima i druge strane koje tvrtki Viva Estetica omogućavaju pružanje usluga. Kada s tvrtkom Viva Estetica komunicirate u svojstvu poslovnog korisnika, dobavljača ili poslovnog partnera, tvrtka Viva Estetica mogla bi otkriti osobne podatke dostupne u izvješćima i drugim materijalima koji su ustupljeni vama i/ili vašoj tvrtki za potrebe suradnje s drugim poslovnim partnerom i/ili dobavljačem. U svim navedenim slučajevima tvrtka Viva Estetica otkrit će osobne podatke samo sukladno ovoj obavijesti o privatnosti i/ili kada je na to obavezuje zakon.

Ako ste član raznih društvenih mreža kao što su Facebook, Twitter, Yammer, Pinterest, Instagram, LinkedIn itd. trebali biste biti upoznati s alatima koji vam omogućavaju odabir načina dijeljenja osobnih podataka na profilima društvenih mreža. Preporučujemo vam da pročitate primjenjive obavijesti o privatnosti, odredbe uporabe i slične informacije o načinu na koji se vaši osobni podaci koriste na tim društvenim mrežama.

Tvrtka Viva Estetica koristi kolačiće (cookies) koji služe da bi web stranica radila optimalno. Preferencije kolačića u bilo koje vrijeme možete promijeniti u postavkama preglednika tj. možete prihvatiti sve ili određene kolačiće. U dobroj namjeri skrećemo pažnju da ako ipak onemogućite naše kolačiće u postavkama svog preglednika, primijetit ćete da vam određeni dijelovi web stranica tvrtke Viva Estetica neće biti dostupni.

Dok budete pretraživali web stranice tvrtke Viva Estetica možda ćete naići na poveznice s drugim web stranicama. Te web stranice mogu djelovati neovisno o tvrtki Viva Estetica te mogu imati vlastite politike privatnosti. Preporučujemo vam da ih pregledate kako biste saznali kakva je politika privatnosti tih web stranica tj. kako bi se vaši osobni podaci mogli obrađivati jer tvrtka Viva Estetica nije i ne može biti odgovorna za zaštitu i čuvanje bilo čijih osobnih podataka na web stranicama koje sama ne posjeduje ili kojima ne upravlja.

Tvrtka Viva Estetica vaše će osobne podatke obrađivati isključivo na način i u svrhe koje su ovdje navedene. Tvrtka Viva Estetica zadržava pravo izmjene, odnosno dodavanja sadržaja u ovu Politiku privatnosti te će na vrhu dokumenta naznačiti datum stupanja na snagu novih sadržaja tj. posljednjeg ažuriranja. Ako nastavite pristupati web stranicama tvrtke Viva Estetica nakon što spomenute promjene stupe na snagu, time prihvaćate aktualnu Politiku privatnosti tvrtke Viva Estetica.

Ako smatrate da tvrtka Viva Estetica postupa s vašim podacima na nezakonit način te isto ne može riješiti u suradnji s tvrtkom Viva Estetica, imate pravo uložiti prigovor nadzornom tijelu tj. Agenciji za zaštitu osobnih podataka – AZOP.

Na vaš zahtjev omogućiti će vam se uvid u sve vaše osobne podatke kojima raspolažemo.

 Ako ne želite da tvrtka Viva Estetica koristi vaše osobne podatke koje joj niste sami dali, javite nam se na e-mail adresu info@bina.hr

 

Politika upotrebe kolačića

Poslovni klub Business Insider Networking Asociation (u daljnjem tekstu tvrtka Viva Estetica) koristi kolačiće kako bi omogućio bolje korisničko iskustvo posjetiteljima web stranica www.bina.hr i/ili srodnih komunikacijskih kanala tj. ostalih stranica društvenih mreža (zajedničkim nazivom web stranice tvrtke Viva Estetica), uključujući web stranice tvrtke Viva Estetica kojima se može pristupiti preko naših mobilnih aplikacija.

Kolačići su male datoteke koje se sastoje od jednog niza slova i brojki koje poslužitelji web stranica smještaju na vaše računalo. Oni omogućuju vlasniku web stranica da vas razlikuje od ostalih korisnika stranice. Kolačići se ne mogu izvršavati kao kôd niti koristiti za prijenos virusa i ne mogu nam omogućiti pristup vašem hard disku tj. pomoću njih ne možemo pročitati nikakve informacije s vašeg hard diska.

Ako ne želite primati kolačiće dok pregledavate web stranice tvrtke Viva Estetica bilo kad možete promijeniti preferencije kolačića u postavkama preglednika tj. možete prihvatiti sve ili samo određene kolačiće. U dobroj namjeri skrećemo pažnju da ako ipak onemogućite naše kolačiće u postavkama svog preglednika, primijetit ćete da vam određeni dijelovi web stranica tvrtke Viva Estetica neće biti dostupni.

Kolačiće dijelimo prema njihovoj funkciji u nekoliko različitih skupina kao što su:

  • Neophodni kolačići: ovi kolačići su neophodni da biste se mogli kretati po web stranicama tvrtke Viva Estetica i koristiti sve njezine dijelove.
  • Kolačići rada: ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste web stranice tvrtke Viva Estetica – npr. koje podstranice najčešće posjećuju i dobivaju li poruke o pogreškama. Te se informacije koriste kako bismo poboljšali rad web stranica tvrtke Viva Estetica.
  • Kolačići funkcionalnosti: ovi kolačići omogućuju web stranicama tvrtke Viva Estetica da zapamte vaše odabire, korisničko ime, jezik i geografsku regiju u kojoj se nalazite.
  • Kolačići sadržaja: ovi se kolačići koriste kako bi vam se isporučio sadržaj koji je relevantniji za vas i prilagođen vašim interesima.

 

Oglašavanje trećih strana na web stranicama tvrtke Viva Estetica može biti dozvoljeno samo našim poslovnim partnerima, ali oglašivače koji imaju dopuštenje pružatelja internetskih usluga za oglašavanje ne možemo kontrolirati.

Više o upravljanju preferencijama kolačića možete saznati ako otvorite funkciju „Pomoć“ u svom pregledniku ili u postavkama mobilnog uređaja, kao i na stranici www.aboutcookies.org koja nudi detaljne informacije o tome kako upravljati kolačićima u popularnim web preglednicima.